Sfaturi - vanzare afine

Piata afinelor la nivel mondial – productie si previziuni

Producția globală de afine a crescut semnificativ în ultimul deceniu, gratie tuturor piețelor care au contribuit la acest lucru – din America de Nord, pana in Asia. Avand statistici clare la indemana, analiștii se așteaptă ca producția de afine să depășească 700.000 de tone, arătând că industria continuă să se dezvolte.

Citesti acest articol cu gandul de a face o investitie intr-o plantatie de afini? Daca da, atunci te asigur ca intotdeauna va fi loc pentru afine de calitate! Industria si consumul de afine continua sa creasca!

Oportunitatea de a cultiva afini si de a produce afine va fi mereu cu conditia ca grija si atentia pentru calitate sa fie o procupare constanta, nu doar de weekend.

Productia a crescut, piata la fel, pretul mediu/kg/ sezon a crescut si el. Profitul se face dupa aproximativ al cincilea an de la plantare si reprezinta aproximativ 50% din pretul de vanzare din ferma, restul sunt costul cu culegatorii, ingrasaminte, combustibil, intretinere utilaje, cosit, produse fitosanitare, salarii, taxe – vezi detalii despre calcularea investitiei. Cu cat producatorul este mai aproape de clientul final care consuma afine, cu atat profitul este mai mare.


O cerere mai mare pentru afine in sectorul de alimentatie publica

Tot mai multe lanturi de restaurante incearca sa ofere optiuni mai sanatoase, ce sa aiba un gust mai bun – tocmai de aceea, afinele sunt la tot mai mare cautare. Studii realizate pentru piata din SUA (semnate de Technomic) arata ca aceste fructe sunt tot mai prezente in meniurile restaurantelor – mentionarea afinelor pe listele de preparate culinare ale marilor lanturi de restaurante aproape s-a dublat intre 2007 si 2014, iar a celor proaspete a crescut cu peste 170%, conform informatiilor publicate de institutul The United States Highbush Blueberry Council (USHBC) – Consiliul Afinului cu Tufa Inalta din Statele Unite ale Americii.

Comportamentul si consumul clientilor de afine

USHBC mai demonstreaza ca femeile cu varstele intre 25-44 au cumparat afine in ultimele 15 zile; trei sferturi din clientii chestionati vor cumpara si mai multe afine in anul ce vine. Tot mai multa lume cumpara afine pentru batrani, bebelusi sau copii.

Care sunt cele mai frecvente intrebuintari ale acestor fructe, pentru consumatori?

  • In gustari
  • Pentru topping la prajituri, torturi, cereale sau iaurturi
  • Smoothies
  • Clatite
  • Salate de fructe
  • Produse de panificatie

In supermarketuri si hypermarketuri

Aici, afinele actioneaza si ca un motivator (datorita beneficiilor pe care acestea le aduc asupra sanatatii; consumatorul asociaza asta cu starea sa de bine) – atunci cand clientii vad ca un produs de pe raftul magazinelor contine afine, acesta devine mai atractiv!

Sfatul nostru
– Puneti accent pe prima impresie oferita de aceste fructe, pentru a starni interesul pe termen lung al cumparatorilor

Asadar, ce genereaza aceasta crestere a cererii? Gustul si efectele benefice asupra sanatatii! Oamenii se asteapta la fructe proaspete, ferme, coapte uniform si tin cont de marimea, mirosul, anotimpul si pretul la care acestea sunt disponibile.

Sfaturile noastre
– Promovati constant beneficiile afinelor pentru a incuraja cresterea consumului afinelor
– Pentru a rezista pe o piata tot mai competitiva trebuie sa va concetrati pe calitate si pe un lant de consum mai scurt.

Sursa: www.blueberrycouncil.org, www.cbi.eu, www.unsplash.com (foto)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *