Sfaturi - cultura de afiniSfaturi - vanzare afine

Mituri false despre culturile de afin

Fiind inca o activitate relativ noua in Romania, cresterea afinelor este deseori neinteleasa. Despre aceste culturi se aud frecvent afirmatii care sunt contrare realitatii. Iata asadar cateva din lucrurile neadevarate pe care trebuie sa le stii inainte de a incepe o astfel de afacere sau chiar si dupa ce ai pornit pe acest drum. Desigur, lista ramane deschisa: 

1. Nu pot cultiva afini decat daca am sol acid  

Fals! Arbustii de afini se pot cultiva si in recipiente de aproximativ 50L sau mai mari, cu substrat acid, pastrand substratul umed.

2. Nu mai trebuie sa irig dupa recoltare 

Fals! Irigarea de toamna va asigura plante sanatoase, cu rod bogat pentru anul viitor! Mugurii de rod se initiaza in toamna anului precedent rodirii.

3. Ajunge daca irig o data pe saptamana 

Fals! Mențineți substratul umed inclusiv la suprafata până la o adâncime de 40-50cm. Pentru a avea plante sanatoase evitati stresul hidric si fluctuatiile de umiditate la radacina.

4. Este suficient sa am un picurator la fiecare planta 

Fals! Deoarece afinii au radacini superficiale de suprafata, mai ales in cazul afinilor cultivati pe randuri, trebuie mentinut umed tot randul, nu doar in dreptul coletului. Radacina se va dezvolta mai mult in functie de umiditate. In solurile nisipoase si aride recomandam instalarea a doua tuburi de picurare.

5. Pot inlocui turba cu gunoi la plantarea afinilor 

Fals! Turba are rolul de a modifica structura substratului, de a pastra umiditatea, de a imbunatati drenajul, de a modifica pH-ul, de a imbunatatii nivelul de materie organica din substrat in timp ce gunoiul, daca nu este complet descompus, poate chiar sa arda radacinile si are rolul doar de a imbunatati nivelul de materie organica din sol si are mai putin sau chiar deloc avantajele pe care le are turba.


Pentru a te educa corect in acest domeniu si a obtine tot ceea ce ai nevoie pentru aceasta investitie, viziteaza site-ul Pepinierei de afine Natural Invest, cel mai mare producator si distribuitor de afini din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *